Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tuoksuton viikko

30.10.2018 - 12.11.2018

Tuoksuton viikko

Tuoksutonta viikkoa vietetään vuosittain viikolla 44. Tuoksuttoman viikon tarkoituksena on nostaa esiin ja luoda lisää tietoisuutta tuoksuherkkyydestä ja siitä, kuinka se voi merkittävästi vaikuttaa siitä kärsivien elämään. Viikkoa koordinoi Allergia,Iho- ja Astmaliitto.

Väestöstämme 10 – 40 % kärsii tuoksuherkkyydestä. Tuoksuherkkyyden oireita ovat nenän vuotaminen, ihon punottaminen etenkin kasvoilla ja kaulalla, hengenahdistus, yskä, päänsärky, pahoinvointi, uupumus, sydäntykytys ja keskittymiskyvyn heikkeneminen. Monen allergiaa ja astmaa sairastavien oireet pahenevat erilaisista hajusteista ja tupakansavusta eivätkä he pysty osallistumaan yleisötapahtumiin, joissa erilaiset tuotteet tuoksuvat. Sisäilmasta altistuneet ja sairastuneet saattavat myös reagoida hajusteille.

Tuoksuton näytös

Tuoksuttomassa ja savuttomassa näytöksessä teatterin henkilökunta, ravintola- ja vahtimestarit ja näytökseen tuleva yleisö eivät käytä tuoksuvaa kosmetiikkaa, hajuvettä, partavettä tai tuoksuvia hiusten viimeistelyaineita. Kukaan ei myöskään tupakoi välittömästi ennen näytöstä. Tuoksulliset leffaherkut; popcornit, snacksit, pähkinät ja hedelmät ovat tässä näytöksessä kiellettyjä.Muuta yleisöä informoidaan asiasta lipunoston yhteydessä.

Lähde: www.allergia.fi

Kanta-Hämeen Hengitys ry järjestää jälleen tuoksuttomalla viikolla tuoksuttoman elokuvanäytöksen. Ilmoitamme tuoksuttomasta elokuvanäytöksestä paikallislehdissä, yhdistyksen nettisivuilla ja facebookissa. Lisätietoja tuoksuttomasta näytöksestä saat lähempänä ajankohtaa (vk 44) myös toimistolta toimisto@kanta-hameen-hengitys.fi tai 0400-164 021

 

Tiedot

Alkaa:
30.10.2018
Loppuu:
12.11.2018
Tapahtuma tagia:
, , ,