Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tuoksuton teatterinäytös Näytelmä joka meni pieleen

7.11.2020 @ 13:00 - 15:00

Tuoksuttomat teatteriesitykset Hämeenlinnan teatterissa syksyllä 2020

Kanta-Hämeen Hengitys ry järjestää yhteistyössä Hämeenlinnan teatterin kanssa kaksi tuoksutonta näytöstä syksyllä 2020. Tuoksuttomat näytökset ovat:

Maratontanssit

24.10.2020 klo 13.00 Päänäyttämöllä

Maratontanssit kertoo Yhdysvalloissa suuren laman aikana suositusta ja samalla brutaalista viihdemuodosta. Välillä juoksukilpailu ja hitaimmat putoavat pois. Tätä hupia kellon ympäri! Ja tämä kaikki katsojien viihdykkeeksi.Näytelmä Maratontanssit Tapahtuu tanssihallissa Los Angelesissa v.1935.

Kirjan pohjalta on tehty elokuva They Shoot Horses, Don’t They, joka voitti ilmestyessään vuonna 1969 Oscarin parhaasta miessivuosasta ja elokuva on valittu maailman 100 parhaan elokuvan joukkoon New York Timesin kriitikoiden toimesta. 

Esityksen kesto n. 2 h 10 min. sisältää väliajan, liput 31€/jäsen jäsenkortilla. Liput varataan/ostetaan Hämeenlinna Teatterin lipunmyynnistä.

Näytelmä joka meni pieleen

7.11.2020 klo 13.00 Päänäyttämöllä

Tämä hittikomedia on valloittanut sekä tekijät että yleisön ympäri maailman ja nyt se tulee Hämeenlinnaan!

Harrastajateatteri esittää brittiläistä murhamysteeriä, jonka ensi-ilta on jokaisen näyttelijän painajainen: vuorosanat unohtuvat tai ne tulee sanottua väärään aikaan, lavasteet hajoavat, tekniikka oikkuilee eikä tapaturmiltakaan vältytä. Kaiken lisäksi näytelmän koira on kateissa. Eli kaikki menee niin pieleen kuin vain voi mennä.

Tämä näytelmä on tilannekomiikan taidonnäyte ja sitä seuratessaan yleisö joko pidättää hengitystään tai ulvoo naurusta. 

Esityksen kesto n. 2 h 10 min. sisältää väliajan, liput 29€/jäsen jäsenkortilla. Liput varataan/ostetaan Hämeenlinna Teatterin lipunmyynnistä.

Kanta-Hämeen Hengitys ry osallistuu tuoksuttomiin teatterinäytöksiin jakamalla tietoa ennen teatterinäytöksien alkua tuoksuttomuudesta sekä tuoksuille herkistymisestä sekä tuoksuherkkydestä.

Tuoksuton näytös

Tuoksuttomassa ja savuttomassa näytöksessä teatterin henkilökunta, ravintola- ja vahtimestarit ja näytökseen tuleva yleisö eivät käytä tuoksuvaa kosmetiikkaa, hajuvettä, partavettä tai tuoksuvia hiusten viimeistelyaineita. Kukaan ei myöskään tupakoi välittömästi ennen näytöstä eikä näytöksen väliajalla. Tuoksullisia herkkuja on tässä näytöksessä rajattu, myös voimakkaan tuoksuisia pastelleja pyydetään välttämään. Itse näytöksessä ei käytetä hajusteita, savuja tai muita hengitysilmana vaikuttavia tehosteita.

Väestöstämme 10-40 % kärsii tuoksuyliherkkyydestä. Oireina esiintyy nenä vuotamista, ihon punoittamista etenkin kasvoilla ja kaulalla, hengenahdistusta, yskää, päänsärkyä, pahoinvointia, uupumusta, sydämentykytystä ja keskittymiskyvyn heikkenemistä. Monen allergiaa ja astmaa sairastavien oireet pahenevat erilaisista hajusteista ja tupakansavusta eivätkä he pysty osallistumaan yleisötapahtumiin, joissa erilaiset tuotteet tuoksuvat.

Yleisöä informoidaan asiasta lipunoston yhteydessä.

Tiedot

Päivämäärä:
7.11.2020
Aika:
13:00 - 15:00
Tapahtuma tagia:
, ,