Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nuoret ja nuuska- kampanja

3.9.2018 - 16.9.2018

Nuoret ja nuuska-kampanja

Tupakoivien nuorten määrä on ollut viime vuosina laskussa mutta nuorten nuuskan käyttö on valitettavasti samaan aikaan lisääntynyt.THL:n kouluterveyskysely 2017 mukaan 8.-9-luokkalaisista kanta-hämäläisistä pojista 7,6 % kertoo käyttävänsä nuuskaa päivittäin.

Hämeenlinnassa aiheeseen aiotaan tarttua heti lukuvuoden 2018 alussa, syyskuussa. Nuoret ja nuuska- kampanja käynnistyy 3.9.18 Hämeenlinnan yläkouluilla. Kahden viikon mittaisen kampanjan tarkoituksena on ottaa puheeksi nuuskan käyttö yläkoululaisten kanssa. Puheeksi ottaminen aiheesta alkaa jo 7.luokkalaisten terveystarkastuksessa yhdessä koululaisen ja tämän huoltajan kanssa. Kampanjan alkamisesta tiedotetaan koteja myös Wilma-viestillä. Kampanjan tarkoituksena on antaa myös vanhemmille eväitä siihen, kuinka ottaa nuuskan käyttö puheeksi ja miten aihetta voi koululaisen kanssa käsitellä.

Kampanja käynnistää kouluilla Ankkuri-tiimin nuorisotyöntekijän nuuskan käytön ja sen vaikutuksia käsittelevän luento-kiertueen. Luennot kohdennetaan ensin kaikille kaupungin 7. luokkalaisille ja myöhemmässä vaiheessa aihetta käsitellään myös 8.-9- luokkalaisten ja 5.-6.luokkalaisten kanssa.

Kampanjan aikana aihe näkyy kouluilla monin eri tavoin ja kampanjan aikana avataan myös verkkosivusto, josta löytyy tietoa nuuskan käytön yleisyydestä ja käytön vaikutuksista. Sivustolta on saatavilla tietoa myös nuuskan käytön lopettamiseen tarjolla olevasta tuesta.

Nuoret ja nuuska-kampanjaa ovat toteuttamassa Hämeenlinnan kaupungin kouluterveydenhuolto, A-klinikka, Ehyt ry, Ankkuri-tiimi,Hamk, Hämeenlinnan koulut ja Kanta-Hämeen Hengitys ry.

 

Tiedot

Alkaa:
3.9.2018
Loppuu:
16.9.2018
Tapahtuma tagia:
, , , , ,