Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maailman astmapäivä

7.5.2019

Lehdistötiedote                        

                                                                                                                                                 Hämeenlinna 30.4.2019

 

Teema: Maailman astmapäivän tapahtumia Kanta-Hämeessä

Ajat ja paikat:

7.5.2019 klo 11:00 – 12:00 Hämeenlinnan Pääterveysasema Tuki-ja ohjauspiste Tietoa astmasta ja sen omahoidosta (Viipurintie 1-3 Hämeenlinna)

7.5.2019 klo 17:30- 19:00 Hyte-hetki Hattula Pirtti aiheena Hengitä ja hengästy- liikunnalla lisää hengitysterveyttä (Museotie 7 Hattula)

7.5.2019 klo 18:00- 20:00 Voimaa mielenhyvinvoinnista luento Janakkalassa Patarouva (Tapailanpiha 11 B)

 

Vinkuvaa hengitystä, hengenahdistusta, pitkittynyttä yskää, limannousua? Astmalle tyypillisten oireiden takia kannattaa hakeutua tutkimuksiin, kehottaa Kanta-Hämeen Hengitysyhdistyksen viestintäsuunnittelija Matleena Aitasalo. Mitä varhaisemmin astma tunnistetaan, sen parempi. Astman taustatekijät ovat yksilöllisiä ja sairaus voi puhjeta missä iässä tahansa. Hengitysliiton arvion mukaan Suomessa astmaa sairastaa noin 10 % väestöstä. Maailman astmapäivää vietetään vuosittain toukokuun alussa mm. siksi että tietoisuus astmasta ja sen hoidosta lisääntyisi. Näin ollen yhdistyksemme osallistuu Maailman astmapäivän viettoon järjestämällä tapahtumia ympäri Kanta-Hämettä, toteaa Aitasalo.

 

Kanta-Hämeen Hengitys yhdistys sekä Hengitysliitto tarjoavat tietoa, tukea ja toimintaa astmaa sairastaville ympäri vuoden. Kanta-Hämeen Hengitys ry:n toimistolla kokoontuu esimerkiksi kuukausittain astmaa sairastavien vertaisryhmä ja tarjoamme erilaisia liikuntaryhmiä hengityssairaille. Lisätietoa ryhmien kokoontumisista löytyy yhdistyksemme verkkosivuilta ja toimistolta osoitteesta Birger Jaarlin katu 4 B 1 krs 13100 Hämeenlinna. Hengitysliiton YouTube-kanavalta löytyy astman omahoidon verkkokurssi, esimerkkejä oikeasta lääkkeenotosta sekä erilaisia hengitys- ja liikuntaharjoituksia. Liiton julkaisema Astma-opas päivittyy kevään aikana ladattavaksi verkossa www.hengitysliitto.fi.

 

Kanta-Hämeen Hengitys ry on yli 70 vuotta hengitysterveyttä edistävä Hengitysliiton paikallisyhdistys. Kanta-Hämeen Hengitys ry edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä terveyttä ja hyvinvointia, lisää tietoutta hengitysterveydestä ja hyvästä sisä- ja ulkoilmasta, ennaltaehkäisee keuhkosairauksia, edistää hengityssairaiden hyvää hoitoa, tarjoaa hyvää hengitystä ja terveyttä edistäviä palveluita kaikille kuntalaisille.

Lisätietoja tapahtumista ja yhdistyksestä antaa:

Kanta-Hämeen Hengitys ry,

viestintäsuunnittelija Matleena Aitasalo,

0400 511 818

matleena.aitasalo@kanta-hameen-hengitys.fi

www.kanta-hameen-hengitys.fi

Tiedot

Päivämäärä:
7.5.2019