Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kesäpäivä Suomenlinnassa ja miniristeily

30.6.2018 - 1.7.2018

Kesäpäivä Suomenlinnassa ja miniristeily lauantai 30.6. – sunnuntai 1.7.2018

Tervetuloa mukaan perinteiselle kesän yön yli retkelle. Tänä kesänä suuntaamme Helsinkiin.

Käymme katsomassa Suomenlinnan kesäteatterissa, Hyvän omantunnon linnakkeessa, Suomenlinnan ainutlaatuisissa puitteissa sijaitsevalla näyttämöllä, näytelmän Yksi lensi yli käenpesän.

Ennen vesibussiin nousua on omaa aikaa kierrellä Kauppatorilla ja nauttia vaikkapa välipalaa monipuolisista torikahviloista ja myyntipisteistä. JT-Linen vesibussi lähtee rannasta klo 12.30 (15 minuuttia ennen lähtöä laivaannousu) ja matka Kauppatorilta Suomenlinnan Tykistölahteen kestää noin 30 minuuttia. JT-Linen vesibussit saapuvat Suomenlinnassa Tykistölahden laiturille, josta on noin 5 minuutin kävelymatka Hyvän omantunnon linnakkeelle.

Näytelmä Yksi lensi yli käenpesän näytös alkaa klo 14.00. Katsomo on numeroimaton ja katettu. Kesäteatterin kahviobaarissa käy maksuvälineenä toistaiseksi vain käteinen. Väliaikatarjoilut eivät sisälly matkan hintaan. Saaressa ei ole pankkiautomaattia.

Yksi lensi yli käenpesän on hillittömän hauska, mutta realistisuudessaan myös vakava kuvaus mielisairaalan arjesta, jossa demokratian nimissä valtaa käytetään häikäilemättömästi heikoimpia kohtaan. Yhteiskuntaan sopimattomaksi luokiteltu entinen vanki Randle P. McMurphy (Robin Svartström) lähetetään mielisairaalaan diagnisoitavaksi. Laitoksen säännöt ja rutiinit eivät sovi auktoriteettivastaiselle ja säännöistä piittaamattomalle McMurphylle, joka onnistuukin herättelemään osaston muita potilaita hauskanpitoon ja kyseenalaistamaan vanhoja toimintatapoja.

Osaston vahvin auktoriteetti on ynseä ja manipuloiva hoitaja Ratched (Minna Suuronen), joka ei kaihda keinoja pitääkseen järjestyksen osastollaan haluamallaan tavalla. Ratchedin ja McMurphyn välistä tahtojen taistelua lähietäisyydeltä seuraa tarkkanäköinen kuuromykkä potilas Päällikkö Bromden (Robert Kock).

Juha Kukkosen ohjaus on vahvasti tässä ajassa kiinni. Se kunnioittaa alkuperäistä tekstiä ja sen henkeä, herkuttelee teoksen satiirimaisuudella ja nasevalla huumorilla, mutta myös nostaa vahvasti esiin teoksen yhteiskuntakriittiset teemat, jotka ovat vielä 54 vuotta romaanin julkaisun jälkeenkin ajankohtaisia.

Näytelmän jälkeen käymme ruokailemassa ravintola Susisaaren ruokalassa ja sen jälkeen tutustumme Suomenlinnaan opastuksen johdolla. Opastuskierros kestää 1-1,5 tuntia ja oppaat valitsevat reitit ryhmän kulkemiskyvyn mukaisesti.

Paluu Suomenlinnasta Tykistölahdelta Kauppatorille ja siirrytään kävellen Viking Linen terminaaliin Katajanokalle. Matka Kauppatorilta terminaaliin on noin kilometri.

Ryhmällemme on varattu Viking Line XPRS allergiaystävällisiä B-luokan hyttejä. Laiva lähtee Helsingistä klo 21.15, lähtöselvityksessä pitää olla paikalla viimeistään tuntia ennen lähtöaikaa. Matkaan sisältyy aamiainen, joka on buffetissa katettuna klo 6.15-9.00. Miniristeilyn aikana voit käydä nauttimassa laivan ruokia ja juomia sekä vaikkapa tanssahdella tanssiorkesterin tahdissa. Helsinkiin laiva saapuu sunnuntaina klo 10.30, jossa bussikyyti odottaa kotimatkalle lähtöä.

Huomaathan, että ilmoittautumisen yhteydessä miniristeilyä varten tarvitsemme lähtijän suku- ja etunimen, syntymäajan ja kansalaisuuden.

Aikataulu

Klo 7.50 Iittala, Shell

Klo 8.10 Parola, Säästöpankkitori

Klo 8.40 Hämeenlinna, Wetterhoff

Klo 9.00Turenki, linja-autoasema

Tervakoski, moottoritien ramppi

Saapuminen Helsinkiin. Helsinkiin saavuttaessa käymme viemässä matkatavarat laivaterminaaliin säilytykseen. Säilytys lokerikossa koosta riippuen maksaa 2-4 euroa.   

 

Ilmoittautuminen ja maksu

Retken hinta on 125 €/hlö. Hintaa sisältyy kuljetukset, ruokailut ohjelman mukaisesti, kesäteatterilippu, opastus Suomenlinnassa, yöpyminen B-luokan hytissä (kaksi majoittuvaa per hytti). Lisähinta 23 €, jos haluat majoittua hytissä yksin. Hinnanalennus 12 €/hlö, jos keräät ystäväsi mukaan ja majoitutte hytissä nelistään. Hinnanalennus 15 €/hlö, jos keräät ystäväsi mukaan ja majoitutte hytissä kolmistaan. Ilmoittaudu sitovasti 24.5. mennessä yhdistyksen toimistolle puh. 0400 164021 tai toimisto@kanta-hameen-hengitys.fi.

Jos olet jäsenenä kiinnostunut toimimaan retkellä matkanjohtajana, ota yhteyttä yhdistyksen toimistolle.

Tiedot

Alkaa:
30.6.2018
Loppuu:
1.7.2018